Ines Nožica pjevat ce s Boltonom u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon tri duge veceri pomnog promatranja svakog od sudionika Malog Histria festivala, trodnevne manifestacije natjecateljskog karaktera koja je u pulskoj Areni predstavila mlade istarske pjevace, svirace i plesace, strucna komisija s predsjedavajucom Lidijom Horvat Dunjko (i clanovima: Bashkimom Shehuom, Brunom Krajcarom, Sabinom Vidulin Orbanic, Miroslavom Homenom, Almirom Osmanovic, Branimirom Pofukom i Frankom Bošcem) odlucila je tko su laureati prvog festivala.

Apsolutna pobjednica, nositeljica "Krune Malog Histria festivala" je Ines Nožica, a svoju je pobjedu ostvarila izvedbom pjesme "A moment like this" u pratnji plesaca Plesnog studija Stellium (voditeljica Barbara Calic). Prema rijecima organizatora svoj ce nastup, za nagradu, imati prilike ponoviti na istoj pozornici uz Michaela Boltona, koji u Arenu dolazi na poziv Histria festivala 12. srpnja.

U kategoriji klasicne glazbe prvu je nagradu dobila flautistica Jana Kos, ucenica porecke Glazbene škole Slavka Zlatica u klasi prof. Samante Stell. Žiri je osvojila interpretacijom W. Poppove "Ruske ciganske pjesme", tijekom koje ju je za klavirom pratila prof. Jenny Bajlo. Najistaknutijom zborskom izvedbom proglašena je "Oh happy day", koju je s ucenicima Osnovne škole Kaštanjer pripremila prof. Tatiana Giorgi Crnogorcic, dok je za najboljeg vokalnog solistu s bendom prvu nagradu uvjerljivo ponio Matija Miletic sa Santaninom "Black Magic Women" (Studio glazbene kreativnosti "Carobna frula").

U kategoriji plesnih ansambala najuspješnijim nastupom ukazao se onaj Studija za klasicni balet i suvremeni ples Rondo. Prvu nagradu osvojili su za koreografiju i izvedbu "Pahuljica" iz P. I. Cajkovskijevog "Orašara" (voditeljica Oriana Sapotnik). Najsimpaticnijim nastupom proglašen je onaj Nicole Dimitrovic i Robin Vidak. Oni su u pratnji plesaca iz Ronda izveli pjesmu "Ovaj dan". Za "Don't cry for me Argentina" Petra Pralica nagradena je nagradom publike.


Podijeli: Facebook Twiter