Wine Nights Poreč - glazba i zabava iz ljubavi prema vinu

Predviđene su promotivne cijene za degustacije vina (M. MIJOŠEK)
Predviđene su promotivne cijene za degustacije vina (M. MIJOŠEK)

Vinski turizam u Poreču obogaćen je ove godine još jednom manifestacijom koja će se od 12. do 14. svibnja 2016. održati pod krovnim nazivom Wine Nights. Vinske noći u organizaciji Valamar Rivijere, Grada Poreča i lokalnih ugostitelja pripremile su za građane Istre i njihove goste bogat zabavno-gastronomski program koji počinje odmah nakon što međunarodna vinska izložba Vinistra u Poreču zatvori svoja vrata za posjetitelje.

Koncerti na rivi

Wine Nights zajednički je naziv za posebnu vinsku i gourmet ponudu u restoranima i barovima, niz tematskih glazbenih večeri, koncerte u širokom rasponu stilova te zabavu do ranih jutarnjih sati uz najbolje DJ-eve. Svaki lokal koji sudjeluje u porečkim vinskim noćima imat će u ponudi i promociju vina sudionika Vinistre.

Najviše publike očekuje se na porečkoj rivi, gdje se u petak i subotu, 13. i 14. svibnja, održavaju besplatni koncerti za sve posjetitelje Poreča. U petak Wine Nights dovode grupu Luminize, kojoj će to biti prvi koncert u Hrvatskoj. Porečka publika tako će prva moći uživo čuti i veliki hit "Zašto još volim te", koji Luminize izvode s Marinom Jurićem - Čivrom. Druga večer na porečkoj rivi jamči još više zabave, jer na pozornicu u subotu izlaze Jasmin Stavros, Mladen Grdović i Dražen Zečić - Tri kralja zabave, koji obećavaju pravi glazbeni urnebes do dugo u noć. Za sve koji ostanu bez glasa pjevajući na rivi, Valamar Riviera, Hrast i Pelagius pripremili su odabrane etikete vinara s Vinistre po promotivnim cijenama.

U bogatoj gastronomskoj ponudi nazvanoj Wine & Gourmet moći će se uživati u restoranima Spinnaker, Sv. Nikola, Divino, L'Insolito, 2 Ferala i Ćakula, koji će nuditi posebno osmišljene menije uz promotivnu prezentaciju vrhunskih istarskih vina. Meniji i kontakti za rezervacije dostupni su na službenoj stranici http://www.winenightsporec.com.

Nakon vrhunske večere, gosti porečkih vinskih noći mogu birati i nešto iz šarolike glazbene ponude pod imenom Wine & Music, koja se odvija u pet lokala: Parentino Wine Bar, Epoca, General Lounge, Terra Magica i Papillon bar. Za ljubitelje live jazza pravi izbor je Parentino Wine Bar, gdje ih čekaju tri različite degustacije vina: u četvrtak vina Laguna, u petak Pavlomir, a u subotu vina Damjanić. General Lounge nudi zabavu uz glazbu DJ-a i degustacije Festigije, vina iz podruma Lagune. Terra Magica u četvrtak 12. svibnja nudi rockabilly uz vina Laguna, u petak funk i šlager za ples uz vina Damjanić, a u subotu After Funk i vina Pilato. Pappilon bar nudi sva tri dana vina iz podruma Lagune, a program za zabavu ide od večeri osamdesetih preko house glazbe do funky večeri u subotu. Epoca već od 20 sati svaki dan nudi posebni program: u četvrtak Discover band i vina Ritoša, u petak Act Positive Duo i vina Geržinić, a u subotu Blues brajderse uz prezentaciju vina Damjanić.

Wine & Party

U program Wine & Party uključena su dva kluba,  Villa Club i  Saint & Sinner. Villa Club je za petak i subotu pripremio zabavu uz DJ-a te degustacije vina po promotivnim cijenama. Saint & Sinner je u petak središte zabave uz glazbu 80', 90' i 00', dok je za subotu pripremljen poseban program uz Playboy party, plesačice, hostese, ples u čaši te brojna druga iznenađenja. Svi detaljni programi ponude mogu se pronaći na www.winenightsporec.com te na službenoj Facebook stranici manifestacije

www.facebook.com/winenightsporec


Podijeli: Facebook Twiter