Industrogradnji vraćen hotel Croatia

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Nakon dugogodišnjeg sporenja Grupa Industrogradnja iz Zagreba pravomoćnom sudskom presudom pulskog Županijskog suda ponovno će preuzeti u posjed sve objekte hotelsko-turističkog kompleksa Croatia u Dugoj Uvali. Naime, navedenom presudom sud je naložio da se tvrtka FIO&D iz Splita iseli iz nekretnina u vlasništvu Industrogradnje, odnosno da se iseli iz hotela Croatia te iz zdravstveno -rekreacijskog centra i depandanse hotela.

Zanimljivo je da je o presudi tvrtka Industrogradnja javnost izvijestila putem oglasa u Glasu Istre, u kojem je obavijestila poslovne partnere i kupce, turističke agencije i potencijalne goste, da poslovne odnose i aranžmane vezane za Dugu Uvalu rješavaju s tvrtkom FIO&D.

Bitno je napomenuti i to da Industrogradnja neće preuzimati rezervacije ili bilo kakve obveze koje je zaključila tvrtka FIO&D, pa tako dakle niti rezervacije i eventualne uplate koje je ta tvrtka primila za smještaj u hotelu Croatia. Moglo bi se dakle zaključiti da je vrlo vjerojatno kako bi turisti koji još nisu došli na ljetovanje, a uplatili su za to novac tvrtki FIO&D, mogli ostati bez svog smještaja u Dugoj Uvali. Iz Industrogradnje kažu da su već započeli "nužne radove" na dijelu objekata hotelskog kompleksa, nakon čega će ih otvoriti za goste. Na koncu su najavili i da nakon sezone planiraju značajan investicijski ciklus rekonstrukcije i sanacije. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter