Industrogradnja uskoro preuzima cijelu Dugu Uvalu

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Nakon godina sporenja nedavno je pravomoćno riješen spor između Industrogradnje, vlasnika većine turističkih objekata u Dugoj Uvali, i najmoprimca tih objekata, splitske tvrtke Fio&D. Međutim, to nije prvo pravomoćno rješenje koje daje za pravo jednoj strani da raspolaže tim objektima, a tek će se vidjeti hoće li se posljednja odluka suda i ovog puta izigrati.

Grupa Industrogradnja iz Zagreba je prošlog tjedna objavila da je 25. svibnja Županijski sud u Puli donio pravomoćnu presudu te da će temeljem iste u posjed preuzeti i preostale objekte hotelsko-turističkog kompleksa Croatia u Dugoj Uvali, nakon što je preuzela dio tih objekata od zakupca, splitske tvrtke Fio&D.

"Navedenom pravomoćnom presudom sud je naložio društvu Fio&D da iseli iz nekretnina u vlasništvu Industrogradnje i to: ugostiteljsko-turističkog objekta hotel Croatia, zdravstveno-rekreacijskog centra i depandanse hotela, s pratećim objektima, te iste preda u posjed vlasniku", stoji između ostalog u objavi Industrogradnje.

U pravomoćnoj presudi, koju smo dobili od Industrogradnje, stoji kako Županijski sud u Puli nalaže društvu Fio&D da pokretnine i nekretnine, slobodne od osoba i stvari, preda u posjed Industrogradnji u roku od 15 dana. Kako je sud to otpremio 16. lipnja, a Industrogradnja o tome izvijestila javnost 19. lipnja, za očekivati je da taj rok od 15 dana ističe početkom srpnja.

Međutim, u presudi je utvrđeno da nije osnovan zahtjev Industrogradnje, i kao takav je odbijen, da im se vrati u posjed otvoreni bazen, bar, terasu, šank, sanitarne prostorije, pozornicu i drugo s uređenim okolišem, a što se prostire na 7.679 četvorna metra. Sud je utvrdio da je Fio&D, u ovom slučaju, ima pravovaljani ugovor o zakupu nekretnina s pravom građenja koji je sklopljen 2004. i vrijedi do 2023. godine. Naime, 7.679 četvorna metra je Industrogradnja dala u zakup bez naknade kao investiciju zakupoprimca.

Predsjednik Uprave Industrogradnje Adam Teeger nam je odgovarajući na upit što su do sada preuzeli od Fio&D, odgovorio da su u drugoj polovici svibnja preuzeli depandansu hotela Croatia, zatim restoran Centar (u nastavku hotela), takozvani Ledo centar, pizzeriju, takozvani šampanj bar i druge manje objekte.

"Prije tri tjedna započeli su radovi na nužnim i hitnim popravcima depandanse i restorana Centar, jer su zatečeni u katastrofalnom stanju, zapušteni i neodržavani. Cilj je osposobiti objekte za rad tijekom ove sezone, barem u jednom dijelu", odgovorio je Teeger. Dodaje da će narednih dana preuzeti preostale objekte te nakon sezone započeti investicijski ciklus rekonstrukcije i sanacije hotelskog kompleksa. (Paulo GREGOROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter