Industrijskom mašću po dječjem igralištu na Stoji

Dječje igralište iza stambenih zgrada 18 i 20 u Jeretovoj ulici na Stoji
Dječje igralište iza stambenih zgrada 18 i 20 u Jeretovoj ulici na Stoji

Puljani, i njihovi gosti, koji su proteklih dana potražili hlad i mir na dječjem igralištu iza stambenih zgrada 18 i 20 u Jeretovoj ulici na Stoji odlazili su iz njega zaflekani sumnjivom kemikalijom. Pri dolasku nije bilo vidljivo da su igrala premazana mašću, roditelji su to primijetili tek kada je smrad postajao sve jači. Mast kojom su igrala bila premazana sliči onoj koja se koristi za podmazivanje metalnih dijelova industrijskih strojeva.

Mast je gusta i žućkasto-crvenkaste boje, a njome je premazan čitav tobogan, od vrha do dna i to dio na kojem se kliže, ali i rukohvati. Premazane su sjedalice obje ljuljačke, a još više masti je naneseno na metalne lance koji drže sjedalice i služe kao rukohvati pri ljuljanju. Vandal koji je to učinio nije poštedio ni obližnje klupice, a na podu je ostavio plastični štapić umazan mašću.

Dječje igralište ne samo da je neupotrebljivo, već je i vrlo opasno. Djeca tu mast mogu rukama nanijeti na oči (nakon što dotaknu ljuljačku, tobogan, klupicu…) ili čak progutati.

Ovo je drugi put da je taj parkić premazan mašću. Svjedočili smo tomu i prije nekoliko mjeseci, a vidjeli smo i kako to čiste stanari obližnjih zgrada i njihova djeca. Tada su komentirali da je to vjerojatno rezultat bolesnog uma nekog od stanara koji živi u Jeretovoj ulici u zgradi koja ima pet ulaza i dva kućna broja (18 i 20), a mnoge spavaće sobe u toj zgradi imaju prozore prema dječjem igralištu.

Tamošnji mještani govorili su da to očito smeta nekome tko ima tanak san jer se u ovom parku danju skupljaju mala djeca, a navečer oni malo stariji i da taj netko očito ne može spavati pa je očito odlučio onesposobiti park na najgori mogući način.

Jučer smo razgovarali i sa stanarom koji se u taj parkić dolazi igrati s 2,5-godišnjom kćeri. Kaže da je primijetio da je igralište premazano mašću još prije 2-3 tjedna.

- Tu se često dolazimo poigrati, a dolaze i roditelji s drugom djecom. Mislim da to klinci nisu učinili, već da dječje igralište nekome smeta, zaključio je naš sugovornik. (Napisao i snimio P. GREGOROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter