Industrijsko-obrtnička škola seli se u Praktikum

Počelo dugoočekivano seljenje srednjih škola (N. LAZAREVIĆ)
Počelo dugoočekivano seljenje srednjih škola (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je posljednjih dana prošle godine Praktikum na Vidikovcu dobio uporabnu dozvolu prošavši tehnički pregled, a Ministarstvo najavilo davanje "zelenog svijetla" za preseljenje Industrijsko-obrtničke škole iz žute škole u Praktikum, godina koja je počela označila je i početak preseljenja ove srednjoškolske ustanove.

- Počeli smo se seliti u Praktikum, već smo dosta toga odradili, a potvrđeno nam je da će i dokumentacija ministarstva uskoro stići. U srijedu selimo namještaj i ovog tjedna odradit ćemo veliku većinu preseljenja tako da će praktični dio nastave sigurno započeti 13. siječnja u novim prostorima. Iako ćemo se truditi da u cijelosti do tog datuma osiguramo uvjete za kompletno preseljenje, realnije je da će teoretski dio nastave u Praktikumu započeti 20. siječnja kada bi i počelo drugo polugodište učenicima naše škole. Razlog je što treba nove prostore u potpunosti opremiti, primjerice internetom i telefonijom, što ipak iziskuje malo vremena. Ponavljam, trudimo se stići do 13. siječnja, ali nisam siguran u to, kaže nam Petar Gavrić, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole.

Time se počinje realizirati projekt pod nazivom "Pulske srednje škole" koji je dio projekta "Centar novih tehnologija" (koji se planira kandidirati za sredstva iz EU fondova) kojim bi se, osim preuređenog Praktikuma u kojem bi djelovale tri srednje škole sličnog usmjerenja: Industrijsko-obrtnička, Strukovna škola te Tehnička škola, ovdje izgradila i nova dvorana za tjelesni odgoj te učenički dom.

Za sada će na Vidikovac preseliti škole tehničkog usmjerenja, a time će se osloboditi prostori u žutoj školi gdje bi bile objedinjene škole društveno-umjetničkog smjera. Tako bi se našlo prostora najprije za proširenje Gimnazije koja već djeluje u žutoj školi, pa bi i ona svoju nastavu mogla organizirati samo u jutarnjoj smjeni. U žutu školu seli i Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova čime bi ona preselila iz prostora u Upravnoj zgradi Uljanika gdje boravi već šest godina u podstanarstvu. (G. ROJNIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter