Industrijska zona dobiva spornu cestu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnici Opcinskog vijeca nisu prihvatili prijedlog nacelnika Alda Bancica da se zbog nedostatka sredstava raskine ugovor o gradnji nove ceste u industrijskoj zoni Sjever. Priklonili su se mišljenju da bi raskid ugovora prouzrocio dodatne štete za Opcinu pa ga je potrebno poštivati i dovršiti cestu. Bancic je podsjetio vijecnike da je i prije, cim je saznao da nisu osigurana sredstva za gradnju, tražio raskid ugovora i obustavu gradnje, ali je i tada dobio slicna tumacenja.

Vijecnici su izražavali negodovanje što moraju rješavati problem koji im je uvalio prethodni sastav vijeca, pocevši graditi cestu prije lokalnih izbora bez osiguranja placanja. Predsjednik vijeca Elvis Kliman i zamjenik nacelnika Luciano Žufic upozorili su, medutim, da je vijece ujedno i skupština opcinske tvrtke Žminj, preko koje se vodi investicija, pa moraju donijeti odluku o spornoj cesti.

Objašnjavajuci situaciju u kojoj se zbog nepokrivenih investicija našla Opcina, Bancic je podsjetio da je ugovor o gradnji ceste s kompletnom infrastrukturom i javnom rasvjetom, težak gotovo 3,5 milijuna kuna, potpisan 2. travnja izmedu tvrtki Žminj i Elektrocentar Petek iz Ivanic Grada. O tome je potpisan i ugovor Žminja i Opcine Žminj, u kojem se navodi da ce se cesta graditi iz kapitalnih pomoci države, Županije i od prodaje nekretnina.

U Ministarstvu rada i poduzetništva Bancic je doznao da se planirana donacija od dva milijuna kuna zbog rezanja državnog proracuna ove godine nece ostvariti pa je Opcina upucena da se kandidira na natjecaju za iducu godinu. Zbog slicnih razloga ni Županija nece ove godine isplatiti Opcini 500 tisuca kuna. U Državnom uredu za opcu upravu Bancica su uvjeravali da zbog nedostatka sredstava može zatražiti raskid ugovora, na što se on i odlucio.


Podijeli: Facebook Twiter