Windsurfing se vraća u Premanturu

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Međunarodno windsurfing natjecanje ili IFCA Freestyle European Championships for kids, young and youth održat će se od 30. listopada do 4. studenog u uvali Školjić na Kamenjaku u organizaciji Javne ustanove Kamenjak, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Natjecanje se odnosi na windsurfere do 20 godina, a dolaze iz Nizozemske, Italije, Hrvatske, Austrije, Izraela, Belgije, Rusije i s Kariba. Jedina natjecateljica bit će Maaike Huvermann iz Nizozemske.

Sve počinje u utorak u 13 sati kad će se u uvali Školjić održati prezentacija o Kamenjaku, slijedi natjecanje, a u 19 sati na premanturskoj placi i svečano otvaranje uz žonglere s vatrom. Slijedeći dan natjecanje kreće u 10 sati, a u 19 sati na placi će biti natjecanje u izradi bundeva u sklopu "Noći bundeva", a moći će se kušati i jela od bundeva.

U četvrtak se natjecanje nastavlja u 10 sati dok je u podne na Školjiću organiziran stolni nogomet u kojem mogu sudjelovati posjetitelji dok je za 14 sati zakazana radionica zdravog kuhanja.

U petak se nastavlja natjecanje, a u podne kreće kayak race za posjetitelje te u 14 sati radionica izrade zmajeva. U subotu će se osim natjecanja održati i sajam istarskih proizvoda i suvenira, zmajarenje, jahanje, streličarstvo, a u podne počinje biciklijada od 25 kilometara čiji je start i cilj na Školjiću.

U 14 sati je radionica zdravog kuhanja, a u nedjelju i zadnje natjecanje. Sve radionice su besplatne, a u sklopu manifestacije Društvo psorijatičara Hrvatske organizira i humanitarnu izložbu. Svakodnevno se odvijaju i igraonice za djecu u šatoru.

Menadžer projekta Ruben Petrisie iz Nizozemske izrazio je zadovoljstvo što je opet u Hrvatskoj te rekao da je Kamenjak idealna lokacija za jedrenje na dasci. Lenka Milivojević Ivanovski iz Premanture, suradnica na projektu, dodala je da manifestacija izvrsna za produženje sezone i da se ovu prvu godinu krenulo sa organiziranjem natjecanja isključivo za djecu.

Donačelnik Damir Demarin rekao je da se radi o kulturno-sportsko-promotivnom događanju i da mu je drago da se jedrenje na dasci ponovno vraća u Premanturu. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter