"Indoafroistria" Vedrana Šilipetra u Pazinu

S izložbe 'Indoafroistria' Vedrana Šilipetra u pazinskome Spomen domu (A. DAGOSTIN)
S izložbe 'Indoafroistria' Vedrana Šilipetra u pazinskome Spomen domu (A. DAGOSTIN)

U holu pazinskoga Spomen doma do 30. svibnja moguće je razgledati izložbu "Indoafroistria" pulskog umjetnika Vedrana Šilipetra.

Ciklus autorovih slika, grafika i skulptura, koje su dosad rijetko  izlagane, nastao je u posljednjih pet godina, a prije Pazina izložba je gostovala u Motovunu.

- "Indoafroistria" je rad koji samo govori o autorovom veoma uspješnom izražavanju u materičnim tehnikama s prevladavajućim akrilom čija tematika od simbolike, do boja motiva i reljefnosti povezuje teritorij s nepatvorenim likovnim užitkom, napisao je među ostalim povjesničar umjetnosti Marino Baldini u predgovoru kataloga koji prati izložbu.

Šilipetar se osim slikarstvom bavi i keramikom, stripom i autorskom glazbom. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u klasi prof. Josipa Diminića 2007. godine stekao je zvanje profesora likovne kulture. Dosad je radio u prosvjeti, a piše likovnu kritiku za Glas Istre, gdje je i autor strip-satire "Elvis Brižni". Samostalno je izlagao u Puli, Bratislavi, Motovunu, Grožnjanu, Labinu i Vodnjanu, a skupno u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Samoboru te Italiji, Češkoj i Njemačkoj.

Izložbu je organiziralo pazinsko Pučko otvoreno učilište. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter