Indirekt predstavlja najbolje nezavisne umjetnike

S prošlogodišnjeg festivala - Shoot me Wendy u Umagu (Neven Jurjak)
S prošlogodišnjeg festivala - Shoot me Wendy u Umagu (Neven Jurjak)

Drugo izdanje Indirekta, prvog glazbeno-umjetničkog indie festivala u Istri, dovodi u Umag 4. i 5. srpnja najbolje nezavisne umjetnike regije. Festival je osnovan prošle godine u čast nezavisnoj ili independent glazbi i umjetnosti, dalekoj od velikih produkcijskih kuća, mainstreama i industrije koja je umjetnost svela na zaradu, objašnjavaju organizatori iz umaške kulturne udruge mladih Fobija.

Premijerni Indirekt obilježili su lani nastupi talentiranih indie bendova poput The Orange Strips, Shoot me Wendy i Lolita, dok su se za umjetnički dio programa pobrinuli predvodnici riječke underground grafiti scene, Graffiti NSK.

Ove je godine sutrašnja nulta večer i neslužbeni početak festivala posvećen melodijama zagrebačke kantautorice Sare Renar, koja će u lokalu Buoni Amici, u centru Umaga, na svoj specifičan način najaviti sve što posjetitelje očekuje idućih dana.

Petak, 4. srpnja, je rezerviran za opuštanje uz nježne melodije domaćih i stranih kantautora u Divai Beach Baru u Zambratiji, gdje će nastupiti The Lovely Quinces iz Splita i "otac hrvatskog indiea" Matija Habijanec, poznatiji kao The Marshmallow Notebooks.

Nastupaju i Trees of Maine iz Labina i Simone Zampieri, odnosno The Leading Guy iz Trsta. Program zatim seli malo južnije, u umaški American Bar, gdje posjetitelje očekuje klupski dio druženja s naglaskom na electro indie. Svirat će Balans (Ljubljana/Slovenija), Side Project (Zagreb), Kimiko (Zagreb), kolektiv Take me out! (Zagreb) i riječki Jonathan, bend koji je nedavno izdao svoj prvi album "Bliss".

U subotu, uz cjelonoćni DJ set u American Baru, stižu Nikol, Luka i Vedran (Pula), Myriads (Krk), Kundyak Mezhie (Split), The Orange Strips (Labin), Punčke (Vinkovci), Baden-Baden iz Zagreba i za sam kraj, DJ projekt Rubikon (Umag/Rijeka/Zagreb).

Kako je cilj festivala oživjeti cijeli grad Umag, dvije će večeri povezati cjelodnevni umjetnički program vođen renomiranim imenima street art scene i stripa, nizom zanimljivih izložbi, radionica i ukrašavanja grada. Svoj su dolazak potvrdili Marko Vojnić Gin (Pula), Pimp my Pump (Zagreb), Eugen Slavik (Umag) i TKV – street art umjetnica iz Beograda. Sudjelovat će i članovi Fobije koja okuplja mlade entuzijaste i kreativce, pružajući im priliku da kvalitetno organiziraju i prezentiraju svoje stvaralaštvo i ostvarenja drugih umjetnika građanima Umaga i njihovim gostima. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter