Indija: U željeznickoj nesreci 14 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 14 osoba poginulo, a tridesetak je ranjeno u utorak u željeznickoj nesreci na jugu Indije kada je putnicki vlak naletio na teretni koji je bio u stanici, rekao je mjesni celnik željeznice.

Putnicki vlak je išao u Bangalore, prijestolnicu države Karnatake na jugu zemlje, kada je naletio na teretni vlak u kolodvoru u Pennecondi, u susjednoj državi Andhra Pradeshu.

"Najmanje je cetrnaest osoba izgubilo život kada su se tri vagona Hampi Expressa prevrnula nakon sudara s teretnim vlakom", rekao je G.K. Jalan, glasnogovornik Južne željeznice.

Tridesetak osoba je ozlijedeno, dodao je.

"Cini se da strojovoda putnickog vlaka nije poštovao signal i naletio je na teretni vlak, ali još cekamo rezultate istrage", rekao je Chandralekha Mukherjee, celnik ministarstva za željeznicu u New Delhiju.

Indijskom željeznicom svakodnevno se koristi 18 milijuna ljudi i to je glavno prometno sredstvo u zemlji. No nužna su velika ulaganja kako bi se poboljšala sigurnost i brzina prometa.

Najteža željeznicka nesreca u Indiji odnijela je osamstotinjak života 1981. kada se putnicki vlak sunovratio u rijeku u državi Biharu, na istoku zemlje. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter