Indija se bori protiv alkoholiziranih pilota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Indijske vlasti su tijekom prošle dvije godine utvrdile da je 57 pilota imalo više alkohola u krvi nego što je dopušteno, prenose mediji u Indiji napominjuci da se vecina njih vratila na posao nakon kazne.

Posao je izgubilo samo 11 pilota koji su u nasumicnim kontrolama od sijecnja 2009. do studenoga 2010. bili pod utjecajem alkohola, piše Times of India prenoseci izjavu ministra zrakoplovstva Vajalara Ravija. Ostali piloti kažnjeni su raznim kaznama koje su odredile njihove tvrtke, od pisma upozorenja do novcanih kazni.

Da bi se borili protiv rastuceg broja alkoholiziranih pilota, vlasti su 2010. donijele odredbu kojom se prekršitelji prvi put kažnjavaju tromjesecnom zabranom leta, a ne prestanu li se družiti s cašicom, ceka ih trajan gubitak pilotske dovole.

Izvješca o pritužbama putnika na loše ponašanje posade zrakoplova u Indiji nisu rijetkost. Prije dvije godine Air India je suspendirala pilota, kopilota i dva clana kabinskog osoblja nakon što su tijekom leta u putnickom prostoru izazvali gužvu uslijed koje je upravljacka kabina ostala bez posade.


Podijeli: Facebook Twiter