Indija pokušava izvaditi havariranu podmornicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Indijski ronioci i tehničari nastoje danas izvući na površinu podmornicu koja je potonula jučer nakon eksplozije u Mumbaiju, iako ostaje malo nade da ima preživjelih među 18 mornara koji su se nalazili u podmornici u trenutku nesreće.

Ronioci su uspjeli podignuti glavna vrata na palubi, a radnici su ispumpavali vodu da bi mogli na površinu izvući plovilo koje leži na osam metara dubine, objavile su vlasti.

INS Sindhurakshak, vojna podmornica na dizel i električni pogon, nalazila se u pristaništu brodogradilišta u Mumbaiju kad ju je potresla snažna eksplozija u noći s utorka na srijedu. Osamnaest mornara nalazilo se u unutrašnjosti, a mornarica je u srijedu navečer objavila da nema znakova života.

"Zasad ronioci nisu pronašli preživjele, ali još nismo pretražili cijelo plovilo. Nismo primijetili ni tijela u okolnim vodama", kazao je u četvrtak neimenovani visoki dužnosnik mornarice.

Podmornica je pretrpjela "vrlo veliku štetu", kazao je također neimenovani dužnosnik ministarstva pomorstva. "Ispumpavanje vode je u tijeku, ali je postignut neznatan napredak." (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter