Indija: 20 poginulih u rušenju helikoptera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pri rušenju helikoptera koji je u utorak poslan u akciju spašavanja nakon poplava i klizanja tla izazvanih monsunskim kišama na sjeveru indijske države Uttarkhand, prema zadnjim je podacima smrtno stradalo 20 ljudi, izvijestio je u srijedu zapovjednik zračnih vojnih snaga N.A.K. Browne.

Helikopter tipa MI-17 koji je prevozio vojnike, spasioce i policajce srušio se u utorak tijekom akcije spašavanja u državi Uttarkhand gdje su poplave i klizišta usmrtile oko tisuću ljudi.

"U zrakoplovnoj nesreći smrtno je stradalo 20 ljudi, što je velik gubitak za naciju", rekao je Browne. Sve žrtve nesreće članovi su interventnih snaga koje sudjeluju u akcijama spašavanja kada se dogode prirodne katastrofe.

Nesreća se dogodila u planinskom dijelu pokrajine. "Teško je u ovome trenutku reći koji je razlog rušenja zrakoplova. Ne znamo je li riječ o tehničkoj greški ili lošim vremenskim uvjetima", kazao je Browne, dodavši kako je pronađena crna kutija koja će omogućiti objašnjenje.

Indijska vojska je od 15. lipnja u poplavljena područja Himalaja poslala šezdesetak helikoptera čija je zadaća bila pomoći pri evakuaciji oko 6000 "zarobljenih" stanovnika. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter