Indian Wells: Čilić u 3. kolu, Karlović ispao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo velikog ATP turnira u Indian Wellsu, on je u susretu 2. kola svladao Španjolca Alberta Ramosa sa 7:6 (7), 6:2 nakon sat i pol igre. Bio je ovo treći međusobni susret Čilića i Ramosa i druga pobjeda našeg igrača.

U prvom setu oba su igrača bez većih problema držala svoj početni udarac, jedinu "break-loptu" ima je Ramos kod rezultata 3-3, ali je u tom poen nekontrolirao izbacio bekhend u aut. Čilić je u "tie-breaku" stigao do velike prednosti od 6:2, ali se situacija ipak prilično zakomplicirala jer je naš igrač propustio četiri vezane set-lopte. Kod 7:6 propustio je i petu loptu za set, ali je srećom iskoristio šestu i tako si otvorio put ka pobjedi.

U drugom setu Čilić je igrao mnogo bolje, dva je puta oduzimao servis Ramosu, dok je na svom početnom udarcu izgubio samo četiri poena i riješio tu dionicu igre, a time i meč, sa 6:2 u svoju korist.

Čilićev suparnik u 3. kolu bit će Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić.

Ivo Karlović zaustavljen je pak u drugom kolu, u dva seta poražen je od 23. nositelja američkog tenisača Sama Querreya rezultatom 6:3, 6:4.

U meču koji je trajao nešto više od sat vremena Amerikanac je realizirao dvije od ukupno osam break lopti, dok Karlović nije imao ni jednu priliku za break. Karlović je imao 13 asova, Querrey sedam, ali je naš tenisač realizirao samo 74 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, dok je Amerikanac osvojio čak 91 posto.

Ovo je bio peti međusobni dvoboj Karlovića i Querreya i četvrta pobjeda za Amerikanca. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter