Indi Bibić Kostić nadmašila profesionalce

Indi Bibić Kostić s mentoricom Ivnom Škoro
Indi Bibić Kostić s mentoricom Ivnom Škoro

Indi Bibić Kostić, 17-godišnja učenica pulske Strukovne škole, osvojila je prvo mjesto na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara održanom 15. studenog u Zagrebu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Pulska je učenica pobijedila u kategoriji šminke za mladenke, u kojoj se natjecalo 13 osoba. Uspjeh je tim veći zna li se da je riječ o profesionalnom prvenstvu u kojem je sudjelovalo ukupno 60 natjecatelja u 11 kategorija.

Na prvenstvu su, pod mentorstvom nastavnica Ivne Škoro, Milene Šverko i Ljiljane Damjanić Čaušević, sudjelovale četiri učenice Strukovne škole: dvije šminkerice i dva modela. Model pobjednice bila je Dora Vukić, čiju je frizuru izradila učenica trećeg razreda Karolina Mileta pod mentorstvom nastavnice Renate Sviben. Miss Istre Elenu Jung našminkala je Dijana Mihaljević, koja je, također u kategoriji šminke za mladence, osvojila šesto mjesto.

Prema riječima mentorice Ivne Škoro, nije riječ o klasičnom beauty make-upu, nego o umjetničkom izričaju.

Ivo Bebek, ravnatelj Strukovne škole, na jučerašnjom je prijemu u ime svih djelatnika čestitao pobjednici, ali i svim sudionicima te mentorima na, kako je rekao, velikom i zapaženom uspjehu.

- Riječ je o profesionalnom natjecanju na kojem je Indi ostvarila veliki uspjeh na opće oduševljenje, izazvavši pozitivan šok. To dokazuje da naše škole obrazuju kadar ne za Zavod za zapošljavanje, nego onaj koji je spreman za prva mjesta, rekao je Bebek, napomenuvši da je vrlo ponosan na rezultate učenika i nastavnika.

Škoro je naglasila da se natjecanje prvi put odvijalo prema standardima Svjetske organizacije za promociju edukacije frizera i kozmetičara, pa je i žiri bio međunarodni. Indi se sada pruža mogućnost da predstavlja Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu koje se iduće godine održava u Seulu.

Čestitke su uputili i tajnik Obrtničke komore Istarske županije Eros Sorić te županijska pročelnica za obrazovanje Patricia Smoljan, koja je rekla da je važan timski rad. Za Indie se, dodala je, otvara mogućnost osobnog prosperiteta, dok Školi ovaj uspjeh predstavlja dobru reklamu. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter