WinDays: U znaku racunalnih oblaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz brojna dogadanja Microsoft je na drugom danu WinDays konferencije predstavio svoja rješenja koja tvrtkama omogucavaju prijelaz na poslovanje u oblaku. Najnovija rješenja pomažu bržem razvoju poslovanja bez ulaganja u skupe servere i sisteme, donose novcane uštede te omogucavaju poslovnim sustavima da postignu veci stupanj konkurentnosti.

Racunalstvo u oblaku omogucava IT strucnjacima da fokus usmjere na inovacije, umjesto na održavanje sustava. Migracija u oblak tako više nije pitanje tehnoloških ogranicenja, vec ekonomske isplativosti. Prema najnovijim istraživanjima analiticke tvrtke IDC, javne i privatne IT usluge u oblaku ce u razdoblju od 2012. do 2015. godine otvoriti gotovo 14 milijuna radnih mjesta u svijetu, a samo u EMEA regiji (Europa, Bliski istok i Afrika) gotovo dva milijuna.



Hrvatski telekom predstavlja cetvrtu generaciju mobilnih mreža 4G, baziranih na LTE tehnologiji. Zahvaljujuci novim mobilnim mrežama, koje su studentima dostupne po povlaštenim tarifama, mogu se koristiti usluge koje zahtijevaju velike brzine bežicnog prijenosa podataka, kao i brže pristupe aplikacijama .

Nokia na WinDaysima predstavlja svoje najnovije mobitele i aplikacije za telefone, tablete i prijenosna racunala. Medu ostalima, tu su nova Nokia Lumia 70, svemocni pametni mobitel jednostavan za korištenje, te Nokia Belle s novim izgledom i boljim aplikacijama.

Hawlet-Packard predstavlja svoje najnovije pisace, prijenosna racunala, digitalne kamere i poslužitelje, a Canon digitalne fotoaparate za široku potrošnju i profesionalce. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter