WinDays od 4. do 8. travnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 4. do 8. travnja u staroj tvornici duhana održat ce se 11. Microsoft WinDays konferencija, kao središnje mjesto okupljanja tehnološke zajednice Hrvatske i šire regije. Ovogodišnji skup informaticara ponovno ce objediniti dvije konferencije. Tehnološka WinDays11 Technology održava se od 4. do 7. travnja, dok je kraj konferencijskog tjedna, 7. i 8. travnja, rezerviran za poslovnu konferenciju WinDays11 Business. Poslovna konferencija organizira se u suradnji s Europapress holdingom i Veleucilištem Vern kao programskim partnerom.

Glavna tema ovogodišnje tehnološke konferencije bit ce primjena cloud tehnologije. Njena je važnost sve veca jer omogucava ostvarivanje znacajnih poslovnih prednosti, ukljucujuci i smanjenje troškova za vlastitu racunalnu infrastrukturu, kao i lakši rast i proširenje sustava u skladu s rastom poslovanja i zahtjeva tvrtke. Novost na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji bit ce specijalizirane dvosatne radionice, koje ce omoguciti stjecanje novih znanja.

Poslovna konferencija u Rovinj ce dovesti ugledne teoreticare poslovanja, kao i strucnjake i predvodnike razvoja s konkretnim poslovnim iskustvima. Oni ce posjetiteljima pružiti uspješne primjere i rješenja usmjerena na rast i razvoj primjenom vece konkurentnosti poslovanja na nacionalnoj i lokalnoj razini. Konferencija ce se usmjeriti na globalno i regionalno širenje poslovanja. Fokus ce biti i na investicijama i njihovom financiranju, kao i na pitanjima unaprjedenja obrazovnih sustava i vece zaštite autorskih prava.

U radu prošlogodišnje konferencije sudjelovalo je više od 1.500 sudionika, a ove se godine ocekuje i više posjetitelja. Najatraktivniji predavaci prošle su godine bili Soumitru Dutta iz SAD-a, predavac na Gospodarskom forumu u Davosu, te biznismen i politicar Riccardo Illy. Ovogodišnji gosti ce biti uskoro objavljeni, a ocekuje se da ce u poslovnom dijelu, kao i prošle godine, sudjelovati najpoznatiji hrvatski poduzetnici. Na sajmenom dijelu konferencije moci ce se pogledati i isprobati najnoviji proizvodi svjetske informaticke industrije.


Podijeli: Facebook Twiter