WinDays: 40.000 kn za rješenje Guest Request

Ivan i Tajana Milanović - pobjednički par
Ivan i Tajana Milanović - pobjednički par

Microsoftovu WinDays14 konferenciju danas je u Umagu obilježila i završnica natječaja Software StartUp Academy, na kojoj je najboljim timom proglašen bračni par Tajana (24) i Ivan (26) Milanović iz Osijeka. Pobjednici su nagrađeni s 40 tisuća kuna za implementaciju svog rješenja Guest Request, sustava za hotele koji će poboljšati room service.

Software StartUp Academy drugu je godinu zaredom privukla mlade entuzijaste poduzetničkog duha, koji žele dobiti priliku za provođenje u djelo svojih ideja. Među 15 timova koji su predali završnu dokumentaciju, 14. ožujka je izabrano pet finalista. Osim dvoje Osječana, to su Assemblio iz Splita, BlindBook iz Zagreba, Halycon iz Varaždina i I.C.U. iz Zagreba. Talentirani i poduzetni studenti predstavili su svoja rješenja široj publici na WinDays14 tehnološkoj konferenciji te su odgovarali na pitanja žirija.

- Izuzetno nam je drago što je Microsoft prepoznao vrijednost našeg projekta i još smo uvijek pod dojmom pobjede, s obzirom da je konkurencija zaista bila jaka. Svojim rješenjem želimo poboljšati uslugu unutar hotela te se nadamo kako će i hoteli prepoznati naš sustav Guest Request kao kvalitetan i koristan te ga implementirati u svoje poslovanje, izjavili su pobjednici Tajana i Ivan.

Svim sudionicima, a posebno najboljima čestitao je Draško Ivanišević, direktor Odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu.  (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter