Inaugurirana skulptura Cvijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skulptura Dalibora Stošica «Cvijet», koja je postavljena pred dva tjedna na Obali Valdibora, uz prisustvo autora, svecano je inaugurirana. Cvijet je dar Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radio televizije koje vec 13 godina ocjenjuju mjesta diljem Hrvatske te dodjeljuju Turisticki cvijet najboljim destinacijama s ciljem unapredivanja kvalitete hrvatskog turizma. Skulptura je stigla zahvaljujuci lanjskom uspjehu kada je Rovinj u sklopu ove akcije proglašen sveukupnim pobjednikom.

Prisutnima se obratila direktorica rovinjske Turisticke zajednice Odete Sapac rekavši da je skulptura priznanje svim gradanima. Naglasila je da su nagrade u sklopu akcije osvojili i hoteli hotelijersko-ugostiteljske kuce Maistre te da je Rovinj ove godine ponovno potvrdio isto priznanje. "Dodjeljivanje nagrade i ocjenjivanje ujedno su i dobra prilika da se usporedimo s ostalima, da vidimo naše prednosti u odnosu na ostale turisticke destinacije, ali i uvidimo one loše", rekla je Sapac.

U ime Grada prisutne je pozdravio i dogradonacelnik William Uljanic koji je naglasio da su nagrade i priznaje dodatna motivacija da Rovinj ostane na tronu hrvatskog turizma, ali i postane jedna od najpoželjnijih destinacija na Mediteranu.

Osim u Rovinj ista je skulptura, visoka tri metra, napravljena od celika i hrasta starog dvije tisuce godina, postavljena u Krku i Hvaru koji su, otkada je uvedena ukupna nagrada Turisticki cvijet – prvak Hrvatske, proglašeni najboljim turistickim odredištima. Skulpturu je dobio i Porec koji je najboljim proglašavan u razdoblju od 1997. do 2001. godine.


Podijeli: Facebook Twiter