"In" su cizme otvorenih prstiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec je postalo uobicajeno da iz japanki uskocimo u cizme. No, u kakve cizme? Najjednostavnije bi bilo na to pitanje odgovoriti - u one u kojima se najbolje osjecate.

Dizajneri su dali mašti na volju i kreirali puno toplih cizama koje imaju obrube ili cijele dijelove od krzna ili im je gornji dio sacinjen od pletiva. Cesto je don od sirove gume, tek su nešto više od gležnja i peta im uglavnom nije previsoka te se vezuju vezicama pa podsjecaju na planinarske cipele. Najbolje im pristaje boja devine dlake, karamela ili konjaka.



Druga stara-nova tendencija su jako visoke cizme, koje dopiru do sredine butina. Uglavnom su jako ekstravagantne, najcešce vrtoglavo visokih potpetica, a obicno su i od skupocjenih materijala poput krokodilske ili kože pitona. Srecom postoji i umjetna koža koja samo imitira ljuskice pa je i cijena pristupacnija.

Klasicne cizme su uvijek u modi, a nosit cete ih više sezona. Postat ce vam poput omiljenih šlapa i teško cete se od njih odvojiti. Uglavnom su to cizme visokih sara, niskih potpetica s nekom kopcom ili drugim decentnim ukrasom.



Gležnjace su i dalje naši vjerni zimski saveznici. Najnovija fora su gležnjace s otvorenim prstima, najcešce tamnoplave ili zelene. Iako obicno imaju visoku petu, don im je takoder malo povišen pa su ugodne za hodanje, a krase ih isprepletene kožne trake. Druge asociraju na luksuzne borosane jer su od kože, cak i u kombinaciji boja poput crne, crvene ili smede.

Ima i onih modela koji djeluju vrlo agresivno jer su ukrašene zakovicama ili lancima u pravom rock stilu. Gležnjace, kao i druge vrste cizama, imaju vrhove koji idu u špic, što se nekada nosilo, ali još uvijek ne u ekstremnim varijantama. Neki su kreatori otišli tako daleko da su uz haljinu od tvida dizajnirali i gležnjace od istog materijala.



Mladima, ali ne samo njima, omiljene su cizme koje podsjecaju na one vojnicke (uostalom u vojnickim je uniformama pronadena inspiracija za brojne kapute, ali i majice u zimskim kolekcijama) ili motoristicke. Neki ce izabrati duge rese na svojim gležnjacama neuobicajene roza ili svjetloplave boje dok ce drugi uskladiti torbu s resama s crnim ili smedim cizmicama koje dopiru malo iznad sredine listova.


Podijeli: Facebook Twiter