In memoriam: Robert Dorić

Robert Dorić (D. MEMEDOVIĆ)
Robert Dorić (D. MEMEDOVIĆ)

Jučer nas je, u 50. godini života, iznenada napustio Robert Dorić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Veruda i poznati pulski sportski djelatnik. Imao je Dorić kratku epizodu u Rukometnom klubu Arena Jadrograd gdje je obnašao ulogu pomoćnog trenera, uspješno je posljednjih godina vodio odbojkašice Verude, ali njegova najveća sportska ljubav i sport s kojim ga svi poistovjećivali bio je i ostao vaterpolo, čiji je bio svojevrsni zaštitni znak u Istarskoj županiji. Najduže vrijeme proveo je u VK Pula, a vodio je i VK UPAS Jadrograd i VK Arsenal. Uz Dorićevo ime vezan je i najveći uspjeh istarskog vaterpola kad je 2006. godine s UPAS Jadrogradom izborio plasman u Prvu hrvatsku ligu, u kojoj na žalost nije nastupio jer je klub odustao od tog natjecanja.

Shodno s tragom kojeg je ostavio u vaterpolu, teško bi se od Dorića mogli oprostiti na ljepši način od poruke koju su, kad su saznali da nas je prerano napustio, objavili na facebook stranici VK Pula.

"Treneru!

Hvala Vam na svemu... Hvala Vam na svim onim godinama sreće, veselja, pobjeda pa i poraza... Hvala Vam na odgoju koji ste nam pružili i vrijednostima koje ste nam usadili. Bili ste nam prijatelj prije svega, pa tek onda trener i odgajatelj. Bili ste nam kao drugi otac... Teško je sada naći pravu riječ ili misao kojom bi Vam rekli sve što osjećamo prema Vama. Teško je sada naći pravu riječ koja opisuje tugu u našim srcima i koliko nam već sada nedostajete... Teško je zamisliti da će svako sljedeće ljeto i svaki sljedeći dolazak na naš i Vaš Mornar biti prazan, biti tužan, biti pun sjete na našeg Doru!

Treneru, gledajte nas od Gore dok igramo onu igru koju ste tako strastveno voljeli. Slobodno se izderite na nas kad nešto pogriješimo i zapamtite da će svaki sljedeći ulazak u bazen i svaki sljedeći korak na našem Mornaru biti učinjen sa sjećanjem na Vas! Hvala Vam još jednom na svemu i vidimo se zasigurno... Doviđenja Dora, počivao u miru! Volimo te. Tvoji dečki."

(I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter