Impresivno, a zabavno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zašto ste tako tihi?", upitao je Joey Baron publiku na sinocnjem koncertu u Domu hrvatskih branitelja gdje je nastupio s triom Killer Joey. "Impresionirani smo!", cuo se duhoviti, ali iskreni odgovor negdje iz prvih redova popunjene velike sale u kojoj se ovaj put sjedilo za stolovima. Publika je doista djelovala impresionirano, do kraja koncentrirana, ali nije štedjela dlanove za pljesak. Oduševljeni i raspoloženi Baron još ih je sve pozvao na koncert u poljske Katowice, gdje je bila iduca tocka njegove turneje.



U sklopu Jazzbina Pula Jazza simpaticni i cijelo vrijeme nasmijani Joey Baron sa svojim je bendom priuštio više od dva sata jazza s kojim želi zabaviti publiku, doprijeti do nje i u tome je bez daljnjega uspio. Bio je ovo koncert u kojem nije bilo puno eksperimentiranja, vec su se miješali jazz standardi s upecatljivim autorskim skladbama. Na trenutke su Baron i decki zvucali prilicno rockerski, a ponekad bi se otvoreno prepustili suncanim tropskim tonovima kao u skladbi "Bit O' Water".

Baron nije cijelo vrijeme bio glavni iako nije prošlo dugo vremena prije no što je u uvodnoj skladbi "Stella" preuzeo glavnu rijec, no ni u jednom trenutku se nije nametnuo svojim kolegama, kontrabasisti Tonyju Scherru i gitaristima Bradu Shepiku i Steveu Cardenasu. Baron nije po svaku cijenu želio pokazati koliko je brz ili okretan vec je sve podredio tome da stvori nešto ugodno za slušanje u cemu publika uživa.


Podijeli: Facebook Twiter