Impresivna lista igrača za umaški ATP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz branitelja naslova Marina Čilića, na 24. Vegeta Croatia Open u Umagu sudjelovat će i 9. igrač svijeta Richard Gasquet, pobjednik Umaga 2011. Alexandr Dolgopolov, jedan od najatraktivnijih igrača na Touru, Gael Monfils te još 6 veličanstvenih igrača.

Impresivna lista tenisača za najstariji hrvatski ATP turnir, koji se ove godine održava od 18. do 28. srpnja na terenima ATP stadiona, predstavljena je danas u zagrebačkom hotelu Esplanade. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić šesti put se vraća u Umag, a kao prvi hrvatski branitelj naslova nakon pune 22 godine osjeća posebnu odgovornost, ali i izazov. "Konkurencija je na umaškom turniru svake godine iznimno jaka, zato znam da obrana naslova neće biti nimalo lak posao. Ipak, ništa nije slađe nego pobijediti na domaćem terenu, zato ću učiniti sve da u Umagu ponovim uspjeh iz 2012. ", rekao je Čilić.

Deveti igrač svijeta, Francuz Richard Gasquet dolazi s velikim očekivanjima, nakon pobjeda u Dohi i Montpellieru. "Moj trener Riccardo, koji je radio i s Ivanom Ljubičićem, već godinama mi govori puno lijepih stvari o Umagu, pa sam uvijek želio doći i sam se uvjeriti", izjavio je Gasquet.

Pobjednik iz 2011. Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, miljenik je umaške publike, a i njemu je Vegeta Croatia Open, prvi ATP turnir koji je osvojio u karijeri, jedan od najomiljenijih. Umaški turnir mogao bi biti važna stepenica na putu povratka nekadašnjeg Top 10 tenisača, Francuza Gaëla Monfilsa, koji je u snažnom usponu. Na listi igrača je Poljak i Jerzy Janowicz, jedna od najvećih mladih nada svjetskog tenisa. U Umag se vraća i prošlogodišnji polufinalist i pobjednik iz 2008. godine, Španjolac Fernando Verdasco.

Tu su i najbolji Talijani Andreas Seppi i Fabio Fognini, Španjolac Tommy Robredo, četvrtfinalist ovogodišnjeg Roland Garrosa, kao i Viktor Troicki, polufinalist Umaga 2007. i član reprezentacije Srbije koja je osvojila Davis Cupa 2010. U borbi za naslov pobjednika važnu ulogu mogli bi igrati i Nijemac Florian Mayer (33. na ATP ljestvici), Španjolac Albert Montanes (50.), Argentinac Horacio Zeballos (51.) i Rus Dimitrij Tursunov (65.).

Zahvaljujući ATP turniru, koji traje već više od dva desetljeća, ne samo da je Umag postao prepoznatljiva teniska destinacija, već je to i cijela Istra, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin. "U Strategiji razvoja turizma do 2020. detektirali smo sportski turizam kao jedan od top deset turističkih proizvoda koje želimo razvijati kako bismo kao zemlja bili još konkurentniji, što je naš osnovni cilj", rekao je ministar Lorencin. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter