Impresije Žarka Ignjatovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nastavku programa 12. Glazbenog festivala «Pulski glazbenici Puli» u crkvi Franjevackog samostana cjelovecernji je solisticki recital održao gitarist Žarko Ignjatovic, profesor pri Pedagoškom fakultetu u Mariboru i Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani.

Pred uobicajeno malim brojem posjetitelja Ignjatovic je svoj program prenio predano i osmišljeno, sadržajno motivirajuce i angažirano, što je uostalom i njegova prepoznatljivost, posebice kada je rijec o koncertima u gradu koji bilježi prve korake njegove glazbenicke formacije.

Za ovu je priliku tako odlucio prirediti repertoar u dva tematski odredena bloka, mahom kompozicija suvremenih autora, od kojih je prvi bio u znaku kreativnih intervencija temeljenih na idejama razlicitih struja novije glazbene povijesti i njenih skladateljskih postupaka, dok drugi za temelj svoje inspiracije zadaje tradicijske glazbene modele.

Upravo je ovaj posljednji koncertni dio bio publici bliskiji, tim više što je za okosnicu ocekivano odabrao posvetu nedavno preminulom istarskom skladatelju Nellu Milottiju.

Za svoj je prepoznatljiv trud, motivaciju i za sveopci ugodan koncertni program ispracen srdacnim aplauzom. (N. HAUSER)


Podijeli: Facebook Twiter