Impresije Fažane i Štinjana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudionici medunarodnog Bijenala Croatia 2010. u subotu su se predstavili sa svojim radovima u pulskoj galeriji Cvajner. Izložbu je otvorila kuratorica izložbe Gorka Ostojic Cvajner, koja je napomenula da je sama izložba dogovorena dvije godine unazad.

- Izložba kao i sam Bijenale ideja su slovackog inženjera gradevine, gospodina Vigasa koji gaji izrazitu ljubav prema umjetnicima i umjetnosti. Vec niz godina ima likovnu koloniju na otvorenom koja se dogada izmjenicno u Slovackoj i Hrvatskoj, kazala je Ostojic Cvajner.

Ona je potom opisala specifikum i radove svakog autora koji je sudjelovao na koloniji, a zajednicko im je to što su ih ponajviše inspirirali Štinjan i Fažana, dakle svima nama poznate mediteranske vedute.

Duh Mediterana zaista je ocarao autore: Evu Jedryk Czarnota (Poljska), Andzreja Czarnotu (Poljska), Borisa Kuzmu (Ukrajina), Viktoriju Kuzma (Ukrajina), Tadeusza Marszaleka (Poljska) i Mariana Prešnajdera (Slovacka), koji su ga, svatko na svoj nacin, obradili kao temu. Izložbu više nije moguce pogledati jer je ostala otvorena samo na jedan dan.


Podijeli: Facebook Twiter