Impregnacija digla stan u zrak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica radnika, 22-godišnjak i 31-godišnjak iz Pule, lakše su ozlijedeni u eksploziji koja se u subotu dogodila u stanu na katu obiteljske kuce u Županskoj ulici na broju 24 u pulskom naselju Gregovica.

Kako je izvijestila PU istarska pulska je policija dojavu o eksploziji zaprimila oko 16.20 sati, a do nje je došlo zbog zapaljenja takozvane impregnacijske smjese za postavljanje parketa koju je dvojac ranije razmazao po betonskoj podlozi.

"Policijskim izvidima utvrdeno je da su dvojica radnika, 22-godišnjak i 31-godišnjak iz Pule, postavljali parkete kada je u jednom trenutku došlo do eksplozije aerosolne smjese sastavljene od zraka i zapaljive tvari. Naime, radnici su nanosili odredeni preparat na betonsku podlogu kao pripremu za postavljanje parketa.

Zbog visoke temperature zraka premaz je intenzivno hlapio i sušio se pa je u jednom trenutku došlo do kriticnog omjera zapaljivih para i zraka. Eksplozivnu smjesu aktivirala je iskra iz nepoznatog izvora ili otvoreni plamen, što ce se naknadno utvrditi kada se obavi razgovor s radnicima koji su obavljali radove. O svemu je izvješten inspektor zaštite na radu", rekao je uz ostalo Valter Opašic iz PU istarske.

Osim što su stradali radnici, na srecu samo lakše, oštecen je i stan. Stradala je PVC stolarija koju je pritisak od eksplozije izbio iz ležišta. Balkonska vrata potpuno su izbijena i odbacena u dvorište sa stražnje strane kuce, na cijem su se tlu još mogu vidjeti manji dijelovi stakla. Eksplozija je oštetila i PVC stolariju susjedne sobe koja je pak pomaknuta iz ležišta. (Srecko PERŠIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter