Importanne centar u Plompi?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hoce li u bivšem diskoklubu i kinodvorani Plompa uskoro niknuti fažanski minijaturni Importanne centar, pokazat ce skorija buducnost s obzirom na to da je to jedna od novijih, doduše neslužbenih informacija koja kola kuloarima, a potvrdu ili opovrgavanje te ideje nismo dobili u Opcini. Vlast godinama razmišlja o namjeni tog prostora tako da ni novu opcinsku garnituru taj problem ne zaobilazi.

"Raspravljamo o Plompi i bilo je ideja o trgovackom centru buduci da je tu i tržnica, no to su tek prijedlozi. Struka kaže da je narušena statika zgrade što znaci da ce se strogo morati voditi racuna o sadržajima unutar Plompe. Konzervatori, primjerice, ne dozvoljavaju mijenjanje gabarita tog prostora", rekla je nacelnica Ada Damjanac. Inace, spomenuta zgrada izgradena je prije 45 godina, a prije 20-ak je u njoj otvoren diskoklub Plompa koji je zatvoren 1995.

Prostor treba prvo ocistiti jer se godinama koristio kao skladište za potrebe Komunalca i Turisticke zajednice koji ce po završetku sezone iseliti svoje stvari da  bi se temeljito ocistio i pregledao. U nekoliko je navrata bio i poplavljen.

Tragom ideje svojih prethodnika Damjanac spominje i mogucnost da se prostor prepusti udrugama. Naime, prema idejnom rješenju koje je dala izraditi bivša opcinska garnitura, prostor diskokluba trebao je prerasti u polivalentnu dvoranu s popratnim sadržajima u prizemlju i cetiri prostorije za rad udruga na prvom i drugom katu.


Podijeli: Facebook Twiter