Imovinske kartice na web stranici IDS-a


IDS ne podupire odluku o uklanjanju imovinskih kartica dužnosnika s internetskih stranica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa jer se kao odgovorna stranka zauzima "za maksimalnu transparentnost i dostupnost svih podataka iz cjelokupnoga javnog financijskog i ostalog poslovanja", navodi IDS u priopćenju za javnost i dodaje da je njihovo stajalište da je transparentnost svih podataka od ključne važnosti za građansku kontrolu izabranih predstavnika.

"U današnjim okolnostima, kad politika nije na dobrom glasu i građani gube nadu da je politika sposobna rješavati probleme društva, takva odluka dodatno narušava povjerenje građana u politički sustav", ističe IDS i dodaje kako vjeruje da je ta odluka o uklanjanju imovinskih podataka "korak unazad u području razvijanja demokracije", a šteta je to veća uzme li se u obzir da se približavaju parlamentarni izbori.

Navode da građani imaju apsolutno pravo znati kako se troši javni novac, a dobar su primjer istarski gradovi na čelu s Pazinom, Pulom i Labinom koji su nekoliko puta i nagrađeni "zbog transparentnosti i uključivanja javnosti u proces donošenja odluka". Bez obzira na odluku tog povjerenstva, IDS će i dalje pridonositi povećanju transparentnosti te će u skladu s time u sljedećem razdoblju objaviti imovinske kartice svih stranačkih dužnosnika na svojoj službenoj internetskoj stranici, ističe IDS. (H)


Podijeli: Facebook Twiter