Imovina Sanaderovih ostaje blokirana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvanraspravno vijece Županijskog suda u Zagrebu odbilo je žalbe Sanaderovih odvjetnika na rješenja kojim su njemu i njegovoj obitelji blokirani racuni te privremeno oduzete umjetnine.

Županijski sud u Zagrebu, podsjetimo, najprije je blokirao Ivi i Mirjani Sanader udjele u poduzecu Alia Savjetovanje, koje je vlasnik poslovnog prostora u Šarengradskoj ulici vrijednog oko 800 tisuca eura. Potom su blokirani i racuni Sanadera i clanova njegove obitelji, pa tako i tekuci racun na kojem Mirjana Sanader prima placu. Buduci da su joj u meduvremenu na taj racun sjele dvije place koje nije mogla podici zbog sudske blokade, Zagrebacka banka najavila je da ce joj otvoriti novi racun na kojem ce primati prihode. Blokirani su i racuni Sanaderovih kceri Petre i Brune, na kojima navodno ima preko milijun kuna.

Zbirka umjetnina obitelji Sanader oduzeta je nakon što je USKOK pribavio neslužbenu procjenu vrijednosti umjetnickih djela, napravljenu pregledom policijskih fotografija sacinjenih prilikom pretrage kuce u Kozarcevoj ulici 21. Kolekcija vrijedna oko 6,5 milijuna kuna pohranjena je u spremištu Muzeja suvremene umjetnosti. Sanaderu i njegovoj obitelji imovina je blokirana sukladno clanku 82. Kaznenog zakona, koji omogucuje tzv. «prošireno» oduzimanje imovine okrivljenog, njegove rodbine i tazbine.


Podijeli: Facebook Twiter