Imotski: 16-godišnjak ispalio rafal iz strojnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pokazujući prijateljima u svojoj kući automatsku pušku 16-godišnji Imoćanin umalo je izazvao tragediju jer je strojnica ispalila rafal pa je mladić, iako nije bilo ozlijeđenih, zaradio kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost.

Policija je izvijestila da je u subotnjoj noći oko 22.30 sati 16-godišnjak u obiteljskoj kući gdje stanuje pokazivao automatsku pušku trojici prijatelja u dobi od 15 do 17 godina. U jednom trenutku puška je ispalila rafal u pod i srećom nitko od prisutnih maloljetnika nije ozlijeđen.

Odmah nakon događaja policija je pretražila kuću i pronašla automatsku pušku s više komada streljiva kalibra 45 milimetara. Još se ne zna tko je ilegalni vlasnik puške za koju se ne može dobiti dozvola za posjedovanje.

U policiji kažu da još utvrđuju sve okolnosti događaja te da će protiv maloljetnika nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnijeti kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Još jednom upozoravaju građane koji kod kuće posjeduju oružje da za dragovoljnu predaju nazovu 192 ili da se jave u najbližu policijsku postaju. Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, napominju u splitskoj policiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter