Imenovani stečajni upravitelji za Puris

(A. DAGOSTIN)
(A. DAGOSTIN)

Na Trgovačkom sudu u Rijeci otvoren je stečaj nad nekad respektabilnim proizvođačem mesa i prerađevina, pazinskim Purisom, kojeg je prije tri i pol godine preuzeo Gavrilović. 

Nakon što je i sama Uprava Purisa zbog insolventnosti i prezaduženosti prije tjedan dana podnijela takav zahtjev Trgovačkom sudu u Rijeci, stečajna sutkinja Ljiljana Ugrin u srijedu je i formalno otvorila stečajni postupak.

Za stečajnog upravitelja Purisa d.d. imenovan je Zdravko Čupković dok će stečaj u tvrtkama-kćerima Puris-Peradarstvo i Puris-Tvornica stočne hrane voditi Željko Ocelić odnosno Ljubica Božić iz Pule. Njihov je zadatak popisati imovinu i utvrditi dugovanja te pokušati osigurati uvjete, ako je moguće, za nastavak proizvodnje, barem do izvještajnog ročišta koje je zakazano za 6. studeni.

Tada će, naime, vjerovnici sami odlučiti hoće li se Puris spašavati ili će njegovi pogoni, u kojima je tristotinjak zaposlenih, u likvidaciju. Hipoteku nad cjelokupnom imovinom Purisa ima Hypo Alpe-Adria Banka kojoj ovaj pazinski proizvođač navodno duguje 14,2 milijuna eura, i to samo na račun glavnice. (O. A./NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter