Imenovana nova vlada u Jordanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jordanski premijer Abdulah Nsur sastavio je novu vladu, drugu u šest mjeseci, objavio je u subotu novi ministar informiranja Mohamed Momani, naglasivši da je riječ o najmanjoj vladi po broju ministara.

"Smanjenjem broja članova vlade želimo smanjiti troškove. Riječ je o vladi s najmanje ministara od 1976.", rekao je Momani. Devetnaest članova nove vlade je prisegnulo pred kraljem Abdulahom II., rekao je Momani, a prenosi AFP.

Abdulaha Nsura je kralj 9. ožujka ponovno imenovao predsjednikom vlade. On je krajem siječnja dao ostavku na premijerski položaj nakon što su islamisti, glavna oporbena snaga, bojkotirali izbore na kojima su pobijedile političke opcije bliske režimu, poslovni ljudi i plemenski vođe. Nsur je u ovu vladu uveo 13 novih ministara.

Načelnik policije Husein Majali imenovan je ministrom unutarnjih i gradskih poslova. Ministar vanjskih poslova Naser Dževdeh je šesti put za redom izabran na tu dužnost. U novoj ekipi ministara samo je jedna žena, Rim Abu Hasan, odvjetnica koja je dosad bila na položaju glavne tajnice Nacionalnog vijeća za pitanja obitelji, a sad je imenovana ministricom socijalnog razvoja. Sveučilišni profesor i savjetnik premijera Mohamed Momani imenovan je ministrom informiranja, političkog razvoja i parlamentarnih poslova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter