Imenovan Žiri mladih filmofila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival igranog filma u Puli imenovao je ovogodišnji Žiri mladih filmofila. Clanovi Žirija, koji se formira po treci put u povijesti Festivala, imaju zadatak gledanja svih filmova nacionalnog i medunarodnog natjecateljskog programa, njihovog ocjenjivanja, sudjelovanja u anketama i diskusiji o videnim ostvarenjima.

Svi clanovi Žirija mladih filmofila, osim festivalskog kataloga, dobit ce i posebnu akreditaciju koja ce im omoguciti ulaz na projekcije u Areni i sva druga dogadanja. U Žiri su imenovani Goran Ribaric, Matej Bunic, Tomi Miladinovic, Mateja Brodaric, Nina Veizovic, Ivana Vinko, Livio Rajh, Tomislav Kvaternik, Marina Starcic, Iva Tomac i Marija Škrlec.

Na 55. festivalu igranog filma u Puli 2008. godine nagrada za najbolji film Nacionalnog natjecateljskog programa urucena je Zrinku Ogresti za film "Iza stakla", a Nagrada za najbolji film Medunarodnog natjecateljskog programa filmu pripala je filmu "Nepoznata" talijanskog redatelja Giuseppea Tornatorea.

Godinu prije nagrade su urucene redatelju Jiríju Menzelu za film "Služio sam engleskog kralja" te redatelju Dejanu Acimovicu za film "Moram spavat, andele".


Podijeli: Facebook Twiter