Wimbledon: Dodig u drugom kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se danas u drugo kolo teniskog grand slam turnira u Wimbledonu nakon što je poslije tri sata igre kod rezultata 2:2 (4:6, 6:7 (6), 7:6 (3), 6:3, 2:1) u setovima i 2:1 u gemovima u petom setu njegov suparnik njemački tenisač Philipp Kohlscreiber predao meč.

Dodig je izgubio prvi set nakon samo 35 minuta i nakon što mu je Nijemac uzeo dva puta servis no u drugom setu u dosta izjednačenoj borbi izgubio je tek poslije tie breaka koji je završio  rezultatom 8:6 u korist Nijemca.

Treći set je također bio dosta izjednačen, ali je Međugorac bio bolji u tie breaku sa 7:3. Kohlschreiber je u četvrtom setu počeo pokazivati znakove "pucanja", izgubio je servis dva puta i Dodig je izjednačio na 2:2 u setovima. U petom setu kod 2:1 Kohslchreiber predao meč.

Dodig je u meču servirao 20 asova, imao je 83 posto realizacije poena na prvom servisu i napravio je 30 neprisiljenih grešaka. Ovo je bio peti susret Dodiga i Kohsleibrera, 18. tenisača svijeta, i druga pobjeda našeg tenisača.

U drugom kolu Dodiga čeka Amerikanac Denis Kudla, 105. igrač na ATP ljestvici, koji je u prvom kolu bio bolji od Australca Jamesa Duckwortha.

Dodig se tako priključio Marinu Čiliću i Mirjani Lučić Baroni koji su se plasirali u drugo kolo Wimbledona. Danas će još plasman u drugo kolo pokušati izboriti Petra Martić koja igra protiv Gruzijke Anne Tatashvili. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter