Wimbledon: Dodig i Melo izgubili u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo poraženi su u finalu Wimbledona u konkurenciji parova od Amerikanaca Mikea i Boba Bryana 6:3, 3:6, 4:6, 4:6.

Ivan Dodig je mogao postati drugi Hrvat s Grand Slam naslovom u paru. Prvi je bio Nikola Pilić, koji je s Francuzom Barthesom osvojio US Open 1970. godine. No, Dodig se pridružio Goranu Ivaniševiću koji je dvaput u parovima igrao finale Roland Garrosa, ali nije otišao do kraja.

Hrvatsko-brazilski par sjajno je otvorio finale. Uz dva breaka poveli su 5:0. Braća Bryan su vratila jedan izgubljeni servis, no Dodig je kod 5:3 odlično odservirao za 6:3 i vodstvo 1:0 u setovima. U drugom setu je uslijedio odgovor američkih blizanaca. Poveli su 3:0, uz oduzeti Dodigov servis, i potom zadržali prednost do kraja seta za 6:3 i 1:1.

Treći set je imao identičan rasplet kao i drugi. Amerikanci su rano napravili break i potom zadržali prednost za 6:4. U četvrtom setu oba su para držala svoj servis do rezultata 4:4, a tada Amerikanci rade break i zatim servisom potvrđuju pobjedu.

Dodigu i Melu je ovo bio prvi plasman u finale parova na Grand Slam turnirima. Štoviše, naš tenisač nikad nije osvojio ni ATP turnir u konkurenciji parova, za razliku od Mela koji ima 11 naslova.

Braći Bryant ovo je 15 Grand Slam naslov, a današnjom pobjedom ušli su u povijest kao prvi par s aktualnim naslovima na sva četiri Grand Slam turnira te olimpijskim naslovom. Prošlu godinu su završili trijumfom na US Openu, a ove sezone osvojili su Australian Open, Roland Garros te sada Wimbledon. Ako i ove godine osvoje US Open, postat će tek drugi par u povijesti koji je osvojio sva četiri Grand Slam naslova u kalendarskoj godini. To je uspjelo jedino Australcima Kenu McGregoru i Franku Sedgmanu 1951. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter