Wimbledon: Čilić u trećem kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo najvećeg svjetskog turnira Wimbledona, on je u 2. kolu nadigrao Austrijanca Andreasa Haider-Maurera sa 3-6, 6-1, 6-4, 6-4 u susretu koji je trajao dva sata i 12 minuta.

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i haider-Maurera, a naš je igrač uzvratio Austrijancu za poraz u četvrtfinalu turnira u Beču 2010. godine.

Haider-Maurer je odlično krenuo u dvoboj, poglavito na reternu gdje je u prvom setu stvarao probleme Čiliću. Naš je igrač u šestoj igri uspio spasiti 15-40, ali u osmoj se nije upio izvući, te je Austrijanac iskoristio svoju ukupno četvrtu priliku za "break" kojom je poveo sa 5-3. U sljedećem gemu Čilić je stigao do 15-40 i prilike za povratak u prvi set, ali Haider-Maurer se uspio izvući odličnim servisima i tu dionicu igre riješiti u svoju korist.

No, u drugom setu Čilić je zaigrao bolje kako na svom početnom udarcu tako i na reternu, te je čak dva puta oduzimao servis Haider-Maureru ostavivši Austrijanca bez osvojenog poena. Čiliću je bila pogtrebna samo 21 minuta za poravnanje rezultata.

Kako je zaključio drugi set, Čilić je započeo i treći oduzevši servis Haider-Maureru u prvoj igri te dionice. Ispostavilo se da je to bio jedini "break" u trećoj dionici koji je omogućio Čiliću vodstvo od 2-1.

Ključnim gemom u četvrtom setu pokazao se onjaj kod rezultata 1-1 kada je Čilić još jednom oduzeo servis Haider-Maureru. Kod vodstva 4-2 naš je igrač imao priliku za još jedan "break", ali je propustio 0-40, dok je kod vodstva 5-3 imao tri meč-lopte na servis Austrijanca koje nije uspio realizirati. Ipak, kada je servirao za meč bez problema je završio posao.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta između Čeha Tomaša Berdycha i Australca Bernarda Tomića. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter