Iman slučajno najavila turneju Davida Bowieja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je suditi po onome što je izjavila supruga Davida Bowieja, turneje poznatoga glazbenika ipak će biti. Iman Mohamed Abdulmajid, koja je prije udaje za Davida Bowieja bila poznata svjetska manekenka, se u intervjuu za britansko izdanje magazina Grazia toliko zanijela pričama o njihovoj obitelji da je vjerojatno nehotice nagovijestila ono što svi željno očekuju. Pričajući o školovanju njihove 12-godišnje kćeri Alexandrie Zahre Jones rekla je da zbog njezine škole neće moći biti s Davidom stalno na turneji, već da će ga ona i Alexandria posjećivati na pojedinim koncertima kad budu mogle zbog kćerinih školskih obaveza.

David i Iman vjenčali su se 24. travnja 1992. godine. Njihova kći Alexandria Zahra Jones rođena je 15. kolovoza 2000. godine. David Bowie bi na turneji trebao promovirati svoj novi studijski album "The Next Day". I sam je nedavno izjavio da su pjesme s novog albuma sjajne za izvođenje uživo. Izostanak diskografske aktivnosti i turneja proteklog desetljeća i rijetko pojavljivanje u javnosti i kod najokorjelijih fanova izazivalo je sumnje da je s Bowiejem gotovo tako da su novi album i ova indirektna najava turneje ugodno iznenađenje za sve one koji vole lik i djelo Davida Bowieja.

David Bowie je 6. siječnja napunio 66 godina. Posljednju pravu turneju održao je 2003./2004. godine, a povod joj je bila promocija albuma "Reality". Posljednji live nastup održao je 2006. godine. (V. PERŠIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter