Imamo pjesmu za vas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skladbom "Imam pjesmu za tebe", s posljednjeg CD-a Rade Šerbedžije, sinoc je pod otvorenim nebom, na travnatom tepihu hotela Eden, zapoceo koncert glumacke i pjevacke zvijezde te Miroslava Tadica.

Pjesmom i recitalom uz zvuke akusticne gitare, koju poput ljubavnice tretira gitaristicki virtuoz Miroslav Tadic, Šerbedžija je publiku odveo u prošla vremena, podsjetivši na neke od svojih najvecih glazbenih hitova poput tri desetljeca stare "Barbare".

Redajuci set makedonskih, romskih, "vaših", naših" i starogradskih pjesma, Rade je cinio ono što najbolje zna - publiku, koja se okupila u velikom broju, utišao je da se i muha mogla cuti u zraku, držeci je u napetosti, a s njom potom neposredno komunicirao i, ocekivano, izazvao lavine emocija, nerijetko i suza nježnijeg dijela publike.

Ocito i više no dobra atmosfera potaknula je dvojicu umjetnika, koji su prvi put i nastupali zajedno, da rovinjskoj publici premijerno izvedu pjesmu "Nina Koncareva", koja ce se naci na njihovom zajednickom CD-u, a koji bi se na policama glazbenih trgovina trebao naci u studenom.

Naravno, koncert nije mogao proci ni bez Dediceve "Ines", koja je zanavijek obilježila ovog umjetnika. No, u njenu se izvedbu Šerbedžija upustio tek nakon opetovanog prizivanja publike koja, ocito, bez Ines i njenih godina, pokreta i navika, umjetnike ne bi pustila s pozornice.

Na koncertu su nastupile i Šerbedžijine kceri - Nina, Vanja i Milica, koje su potaknute ocevom željom da se ne zaboravi stari zavicaj izvele pjesmu "A 'oj Liko". Na drugom bisu, uz podršku publike i Mirka Cetinskog, zborski i sotto voce zajednicki su otpjevali pjesmu Zvonka Bogdana "Tiho, noci".


Podijeli: Facebook Twiter