Imamo dokaze o štetnosti Rockwoola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak je održana svecana sjednica picanskog vijeca, a povod je bilo nedavno obilježavanje Dana opcine - Rokove. Nacelnik Ivan Frankovic iznio je koji se sve kljucni projekti primicu ostvarenju.

Pri kraju je dobivanje potvrda za izgradnju vodoopskrbe, odvodnje, plinofikacije i novih elektricnih instalacija u starogradsku jezgru, pred raspisivanjem je natjecaj za izvodenje druge faze vodoopskrbe Sv. Katarine, a do sredine rujna bit ce u školskoj zgradi opremljena prostorija za predškolsku djecu, što je privremeno rješenje do rekonstrukcije zgrade djecjeg vrtica, projekta za koji je zatražena pomoc Županije.

Do kraja godine biti raspisan natjecaj za rekonstrukciju Baronove palace u kojoj ce se nalaziti Centar nematerijalne kulture te da se njegovo otvaranje ocekuje na proljece. Znacajne investicije bile su regulacija odvodnje u Kukurinima i Mostu te obnova mosta kod Krbuna.

Turisticka ponuda obogacena je Stazom Sv. Nicefora i Stazom Sv. Roka, a u planu su pješacke staze do Benkovskog slapa i Juranske pecine, iznio je nacelnik.

Pri kraju izlaganja Frankovic se dotaknuo rada Tvornice kamene vune Rockwool rekavši da Opcina ima vjerodostojne dokaze da je on štetan te da ce o tome obavijestiti nadležne institucije.

- Opcina ce poduzeti sve da zaštiti sva ustavom zagarantirana prava svojih mještana, a to su prije svega pravo na zdrav život i cist okoliš. Niciji politicki i financijski niti bilo koji drugi interesi ne mogu imati prioritet nad zdravljem ljudi, porucio je Frankovic.


Podijeli: Facebook Twiter