Imam puno povjerenje u Pamica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povratak predsjednika i vecinskog vlasnika pulskog nogometnog prvoligaša iz Rusije, Mihaila Šceglova, nastojali smo iskoristiti kako bi dobili odgovore na neka pitanja vezana za buduce poteze klupskog vodstva. Nakon protekle polusezone koja je vratila vjeru pulskih i istarskih navijaca "zeleno-žutih" u smjer kojim ide Istra 1961, sad se ocekuje novi iskorak kako bi grcevitu borbu za ostanak zamijenili borbom za gornji dom prvenstvene ljestvice.

Kako ocjenjujete proteklu, proljetnu polusezonu Istre 1961?

- U proljetnom smo dijelu prvenstva napravili cudo - rekao je Mihail Šceglov. - Odradili smo kvalitetan prijelazni rok, potom i pripreme s puno prijateljskih utakmica i nakon toga stigli su i odlicni rezultati tijekom proljeca. Možemo mi pricati o igrama koliko želimo, ali rezultati su na kraju ipak najvažniji. Ako nema rezultata, onda ništa ne štima. S ovim rezultatima koje smo ostvarili mislim da smo sad na pravom putu.

S kakvim ce proracunom klub uci u novu sezonu?

- Da bi mogli razgovarati o proracunu treba prvo pricekati još dva, tri tjedna tijekom kojih imam dogovorene neke razgovore. Nakon toga cemo znati hoce li proracun biti identican prošlosezonskom ili ce biti povecan za pola milijuna kuna. Tu dosta toga ovisi o Gradu. Ja sam vlasnik 52 posto dionica kluba, a Grad 48 posto. Vidjet cemo potom i kako ce proteci iduci krug privatizacije, kad dionice budu plasirane na tržište.

Kakve ce igrace klub dovesti u ovom prijelaznom roku?

- Taj dio posla prepuštam treneru Pamicu. On najbolje poznaje situaciju u Hrvatskoj i igrace. Imam puno povjerenje u njega da ce i ovoga puta složiti dobru momcad. Kao što vidite, upravo dogovaramo prve dolaske. Želimo imati kvalitetnu momcad koja ce moci nastaviti s ovako dobrim rezultatima koje smo postigli ovog proljeca. Jer ako su navijaci zadovoljni rezultatima, ali i igrom momcadi, onda ce dolaziti u vecem broju na tribine. Automatski cemo imati i više novca u klubu. To je vrlo jednostavno.

S kakvim ambicijama ce Istra 1961 uci u novo prvenstvo?

- Ambicije su uvijek vezane za rezultate. Teško je reci unaprijed što možemo ocekivati, jer ce liga sad biti kvalitetnija. Dovoljan je poraz ili dva na startu, pa da svi planovi padnu u vodu. Ako pak krenemo s dvije pobjede, situacija ce biti sasvim drugacija i onda ce ambicije biti vece. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter