Imala salmonelu, a operirali joj želudac?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prije 12 dana moju majku, staricu od 80 godina, vozili smo u Pulu u bolnicu u 23 sata jer Rovinj nije imao slobodnih ambulantnih kola", piše naša citateljica Violeta Popovic iz Rovinja i nastavlja.

"Majka je imala jake bolove u trbuhu s grcevima i dijarejom koja je trajala vec dva dana. Došavši tamo, prošetali su nas po raznoraznim hodnicima radi pretraga (krv, urin, rengen, ultrazvuk). Ne trebam ni napominjati da sama skidala majku i pomagala joj oko ustajanja s raznih ležajeva. Usput je koristila toalet zbog dijareje i opet sam joj ja pomagala. Tek u tri sata (dakle, nakon 4 sata cistog mucenja) zaprimili su je u bolnicu na odjelu abdominalne kirurgije. Za bolove joj, kažu, ne smiju dati ništa jer nece moci otkriti što je.

Ujutro su je stavili na raspored za operativni zahvat, kažu, moraju je hitno otvoriti zbog visokih upalnih markera. Napominjem da je cijelo vrijeme imala dijareju, više od 10 puta na dan, ali valjda nikome nije palo na pamet testirati stolicu!Nakon operacije dijareja se ne smiruje, a oni joj donose mlijeko ili bijelu kavu za dorucak! Telefonski sam joj zabranila tu konzumaciju i bilo joj je malkice bolje. Posjecivali smo je braca, prijateljica i ja. Normalno smo joj pomagali oko presvlacenja, poljubili je na dolasku/odlasku i tako punih 10 dana!

U meduvremenu, pet dana od cijele price, dobila sam i ja dijareju, no ne sumnjajuci na ništa drugo, osim na obicnu probavnu smetnju, pila sam caj i ležala kod kuce. Jucer poslijepodne (10 dana od operacije) mojoj majci pod hitno vade šavove, prebacuju na drugi odjel – infektivni, jer ima salmonelu!!! Mogu pogoditi od cega sam i ja legla u krevet! Naravno, njoj je u meduvremenu dijareja potpuno nestala, grceve više i nema, dakle pretpostavka je da je preboljela što god to bilo, a oni je sad na infektivno. Porucili su nam da se testiramo svi koji smo bili u kontaktu! Sramota! Nisu nam se cak ni izvinuli jer pretpostavljam da je tijek lijecenja bio po protokolu, kao obicno!

Necu se osvrtati da je sestra bahato rekla mojoj majci da si nabavi pelene jer ih mora imati. Dobro je nije poslala u trgovinu iza ugla! I to je bolnica, u to moramo imati povjerenja i placati doprinose? Bolnica nema ni pelene (ili ih mora jako štedjeti), ali novci se troše uokolo bez razmišljanja. Kladim se da je bilo tko iz obitelji Milinovic imao potrebe za bolnickom njegom, ne samo da bi bolje prošao, vec bi imao i televiziju u sobi!"

U meduvremenu, neki internetski portali prenose da se na nalaze spomenute gospode još uvijek ceka te da nije utvrdeno je li doista rijec o infekciji salmonelom.

U cetvrtak je stigao odgovor iz Opce bolnice Pula na naše traženje da se ocituju na pismo gospode Popovic. U pismenom odgovoru stoji da se radi o subjektivnom i jednostranom prikazu tijeka lijecenja pacijetice. Nadalje se navodi: " S obzirom da se gda Popovic nije obratila upravi bolnice smatramo besmislenim putem medija s njom polemizirati. Cinjenica je da su u pacijetice provedeni postupci i lijecenje u skladu s pravilima struke, što gospodi Popovic kao laiku sasvim razumljivo može biti teško shvatljivo ili neprihvatljivo. Ukoliko je bilo kakvih nesporazuma, a sudeci prema istupu žao nam je da nisu pravovremeno i na pravi nacin razjašnjeni". Pismeni odgovor iz Opce bolnice potpisuje glasnogovornik Goran Paic.


Podijeli: Facebook Twiter