Ilija Rudman predvodi drugi Slurp!

Glavno ime DJ i producent Ilija Rudman
Glavno ime DJ i producent Ilija Rudman

Na drugom ovosezonskom izdanju Slurp! Festivala, koje će se na dva floora održati u subotu, 16. srpnja na pulskoj tvrđavi Punta Christo, reprezentaciju DJ-eva iz Rijeke, Zagreba, Čakovca, Kutine, Popovače i Pule predvodit će Ilija Rudman, jedan od najuspješnijih hrvatskih DJ-a i producenata te istaknuto ime svjetske underground disco scene.

On predvodi izdavačku kuću Imogen Recodrings koja u svojem portfelju ističe izdanja za svjetski poznate izvođače kao što su The Brand New Heavies, Chez Damier ili Faze Action, a kao autor je aktivan već 15-ak godina, tijekom kojih je izdao preko 70 singlova i dva albuma. Posljednji album "True Colours" objavio je u ožujku prošle godine. Dosad je surađivao s nizom renomiranih glazbenika poput Random Factora, Grega Wilsona, The Revenge, Leroyem Burgessom, Spirit Catcherom i drugima. Redovan je gost prestižnih, interkontinentalnih svjetskih klubova i festivala, a Slurp! će počastiti s tri sata svoje glazbene selekcije.

Uz Iliju će na glavnom flooru nastupiti i Arsen Pavešić, rezident DJ i voditelj kluba Sirup, koji će za ovu priliku iz svog dijapazona izvući svoju selekciju house, nu-disco i electro-funk uspješnica te poznati mladi Puležan Innaca, jedan od predvodnika mlađe pulske DJ scene. Innaca je član kolektiva Music After Dinner koji uspješno organizira glazbene događaje u Puli i Istri, a voditelj je i istoimenog podcast serijala na Radio Maestralu.

Na drugom flooru ovaj put predstavit će se četiri DJ-eva u dva back2back izdanja te na taj način predstaviti novu zagrebačku scenu, koja je tijekom 2015. i prve polovice ove godine doživjela ponovno rođenje. U svega dvije sezone oko klubova Sirup, Masters, Funk i drugih formiralo se nekoliko izuzetno kvalitetnih kolektiva i talentiranih DJ-a. Kao predstavnici tog novog vala odabrani su Tvrtko & Sladoled iz kolektiva Fonetika te Bronski & Herya koji će braniti Deep'n'Delicious boje. Oba tandema raspolažu prilično širokom glazbenom paletom, od deep housea do berlinskog techna, a klupsku sezonu u Zagrebu oduševili su i gostovanjima poput Jus Eda ili Reworka.

Slurp! festival predstavlja izvođače iz širokog spektra elektroničke produkcije. Korijene vuče iz Sirup Nation festivala, započetog 2011. godine kada je krenuo kao višednevno događanje, da bi se u međuvremenu transformirao u seriju ljetnih clubbinga promoviranih u zajedničkom konceptu, koji se četvrtu godinu za redom odvijaju jednom mjesečno na tvrđavi Punta Christo. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter