Ilidža kup: Pomladak Stoje uspješan u Sarajevu

Odlični u Sarajevu - mladi košarkaši Stoje
Odlični u Sarajevu - mladi košarkaši Stoje

Mlađi kadeti i kadeti košarkaškog kluba Stoja pojačani s nekolicinom košarkaša drugih istarskih klubova ostvarili su zapažen uspjeh na međunarodnom turniru "Ilidža kup 2013" u Sarajevu. Na turniru je ukupno nastupila 51 momčad iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a pulski su igrači osvojili drugo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta te treće mjesto kod kadeta.

Mlađi kadeti koje je u odsutnosti trenera Damira Kauzlarića vodio Igor Valić suvereno su izborili finalni nastup. U skupini su upisali šest pobjeda u isto toliko susreta. Redom su pred Puljanima pognutih glava parket napuštali sarajevski klubovi Bosna (64:14), Spars (59:14) i Realway (28:12), zatim čakovečki Dubovčan (48:24), te sarajevski Impuls (61:16). U polufinalu je Stoja još jednom bila bolja od Realwaya (65:33), da bi jedini poraz doživjela u finalu od Škofje Loke (44:59).

Srebrne su medalje osvojili: Ivan Pajković, Leon Dubroja, Matija Gustovarac, Luis Šebelić, Edi Budisavljević, Matija Savin-Belas, Dorijan Delić, Dominik Lonzar i Mateo Ivis (Oliva, Fažana). Pored momčadskog uspjeha stigao je i pojedinačni, jer je Leon Dubroja dobio nagradu za najboljeg strijelca turnira mlađih kadeta.

Kadeti Stoje koje je vodio trener Vladimir Korošec igrali su četiri susreta u skupini upisavši isto toliko pobjeda. Puljani su pobijedili Bosnu (60:50), Igman (55:31), Realway 46:26 i Nets iz Zenice (42:41). U polufinalu su bolji od Stoje bili košarkaši Radničkog iz Goražda (53:67), da bi u susretu za treće mjesto Stoja svladala slovensko Stržišče (57:27).

Bronce su osvojili: Marko Orbović, Toni Perković, Lovro Bulešić, Luka Pajković, Marko Drobnjak, Massimo Cellich, Ivan Mezgec, Tomislav Antolović, te Niko Travica (Pula 1981), Damijan Honović (Rovinj) i Mario Lukin (Oliva). Dodatno priznanje dobio je Toni Perković koji je bio najbolji strijelac kadetskog turnira. (R. C.)

 


Podijeli: Facebook Twiter