Iliceva izložba za 950 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecki Muzej moderne i suvremene umjetnosti još nije zakljucio ugovor s dizajnerom Mirkom Ilicem o otkupu izložbe "Mirko Ilic: strip/ilustracija/dizajn/multimedija 1975-2008", koja je prošle godine održana u toj instituciji.

Prema rijecima ravnateljice MMSU-a Jerice Ziherl procedura je u tijeku, no u dosadašnjim su pregovorima definirani cijena te nacin i rokovi placanja. Otkup ce koštati 950 tisuca kuna, što bi trebalo biti placeno u tri rate kroz tri godine, a zbirka koju ce MMSU dobiti obuhvaca ukupno 434 rada koja predstavljaju tridesetogodišnje Ilicevo stvaralaštvo. Ziherl smatra da je ponudena cijena korektna, tim više što se Ilic usmeno obvezao i na naknadnu donaciju recentnijih radova.

Ugovor s Ilicem - prema dosadašnjem tijeku pregovora - trebao bi biti zakljucen i prva rata placena do kraja rujna, no da bi to bilo moguce Muzej po zakonu prvo mora provesti postupak javne nabave, a k tome dobiti i pismenu suglasnost Grada Rijeke, jer je od srpnja na snazi restriktivni naputak prema kojem gradske institucije ne mogu sklapati nove ugovore bez odobrenja gradonacelnika.

No, buduci da je rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel vec iskazao podršku ovom otkupu i najavio spremnost u nekoliko etapa sufinancirati otkup Iliceve izložbe, ocekuje se da ta suglasnost nece izostati.

Osim Grada Rijeke, ocekuje se da ce otkup Iliceve izložbe sufinancirati i Ministarstvo kulture te manjim dijelom Primorsko-goranska županija, a zatražena je i podrška sponzora.


Podijeli: Facebook Twiter