Ili taje podatke ili podcjenjuju opoziciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prošlo je mjesec dana otkad smo zatražili županove odgovore na pitanja o posudbi javnog novca privatnim tvrtkama te o konkretnim saznanjima da se poljoprivredna zemljišta u Fažani kupuju prije provedbe postupka javne nabave", rekao je Plinio Cuccurin, nositelj istoimene liste u Županijskoj skupštini i predsjednik Ladonje, na nedjeljnoj konferenciji za novinare u Fažani.

S obzirom na to da podataka od vladajuce koalicije IDS-SDP-HNS još nema, Cuccurin kaže "da je moguc njihov pokušaj zataškavanja podataka, no isto tako potrebno je uzeti u obzir da se na ovakav nacin odaje dojam podcjenjivanja opozicije koja je na posljednjim lokalnim izborima u Istri podržana s 20 posto glasova".

Najavio je otvaranje nove teme za Županijsku skupštinu, pitanje dvomjesecnika Istra News.

"Kao što znamo iz dnevnog tiska, ta se novina prestala izdavati. Buduci da je izlazila zajvaljujuci javnom novcu, tražimo konkretne podatke o tome koliko je Istarska županija izdvajala za sufinanciranje tog projekta i kakav je konacni efekt ta novina ostvarila u javnosti", rekao je Cuccurin, koji je na konferenciju za novinare došao biciklom iz Bala.


Podijeli: Facebook Twiter