Ilegalno pokušali prebaciti Albance u Sloveniju

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Zbog nezakonitog prebacivanja dvojice državljana Albanije u dobi od 32 i 36 godina buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Zagreba, 42-godišnjakom iz Senja te 43-godišnjakom iz Rovinja koji su zaradili kaznene prijave.

Naime, 26. listopada oko 18.40 sati na raskrižju cesta za mjesta Črnica, Perci i Šantići policija je zaustavila VW Passat pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji Zagrepčanin. Kao putnici u vozilu su se nalazila dvojica albanskih državljana te 42-godišnjak iz Senja za kojeg se ispostavilo da je nakon što ih 27-godišnjak iskrca u blizini graničnog prijelaza trebao ilegalcima pokazati put do Slovenije.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 27-godišnjaka i 42-godišnjaka za prebacivanje ilegalaca, od kojih je jedan platio 1.000 a drugi 2.000 kuna, angažirao 43-godišnjak iz Rovinja. On je pak uhićen 1. studenog na graničnom prijelazu Maljevac kada je pokušao legalno prijeći u Bosnu i Hercegovinu.

Albanski su državljani rješenjem buzetske policijske postaje izgnani iz Hrvatske na godinu dana, 27-godišnjak i 42-godišnjak su 27. listopada poslijepodne predani pritvorskom nadzorniku PU istarske, a protiv naknadno pronađenog 43-godišnjaka iz Rovinja policija kaznenu prijavu nadležnom odvjetništvu proslijediti redovnim putem. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter