Ilegalni kampisti više ne "stanuju" u Rovinju

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

U prvoj ovogodišnjoj koordiniranoj akciji komunalnih redara Grada Rovinja i tamošnje policijske postaje nije ulovljen ni jedan bespravni kampist. Voditelj gradskog odjela za promet i komunalno redarstvo Elvis Prenc veli da je ovo značajan iskorak u odnosu na samo pet godina ranije, kada su ilegalci bili prava pošast i kada ih se "na spavanju" hvatalo i više od stotinu.

- Po svemu sudeći, žešće i učestalije kontrole bespravnih kampista, započete 2008. godine, danas daju rezultate, kaže Prenc.

Pun je pogodak bio je i gradnja odmorišta za kampere u centru grada, na Končeti. Ondje je omogućeno kratkotrajno zadržavanje, mahom noćenje, svim kampistima koji se nisu uspjeli prijaviti u kamp.

Prekjučer je na području park-šume Zlatni rt organizirana i kontrola držanja pasa. Komunalni su redari i policajci i u toj nenajavljenoj akciji ostali "kratkih rukava". Kontrolirano je osam pasa te je utvrđeno da su propisno vođeni (brnjica i povodac) i šetani u vremenu određenom pravilnikom za boravak pasa u zelenim plućima grada. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter