Ilegalci ukradenim autom krenuli u EU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog krade automobila državljanima Kosova u dobi od 23 i 32 godine slijedi kaznena prijava, a zbog prekršaja iz Zakona o strancima te Zakona o nadzoru državne granice obojica su protjerana iz Hrvatske i otpracena do granice s Bosnom i Hercegovinom.

Naime, policija je protekle subote oko 4 sata nakon dojave gradana da su u selu Bužini uocene sumnjive osobe na cesti prema naselju Škudelin zatekla vozilo Daewoo Matiz slovenskih registracijskih oznaka u kojem je bio 23-godišnji vozac. Nakon zaustavljanja Matiza nepoznata osoba izašla je iz automobila i pobjegla u obližnju šumu.

No vec u 5 sati ta je osoba zatecena u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice te je utvrdeno da je rijec o 32-godišnjem državljaninu Kosova.

Kriminalistickim istraživanjem policija je doznala da su 23-godišnjak i 32-godišnjak nezakonito ušli u Hrvatsku u petak tijekom noci, i to pješaceci kroz šumu kod granicnog prijelaza Maljevac. Do Buja su ilegalci došli autobusom pa pješice nastavili do Bužina, gdje su 55-godišnjaku iz Buja ukrali Matiza koji je bio otkljucan pa se njime bezuspješno uputili prema Sloveniji. (M. Ko.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter