Ilegalci na hrvatsko-slovenskoj granici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija provela kriminalisticko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da je 22-godišnji državljanin Makedonije pocinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja preko državne granice. Naime, 43-godišnjem državljaninu Kosova i 27-godišnjoj državljanki Turske slovenska je policija u nedjelju poslijepodne zabranila ulaz u Sloveniju na granicnom prijelazu Dobova, i to jer nisu imali dozvolu boravka na podrucju Europske unije.

Kriminalistickim je istraživanjem utvrdeno da je ranije dvojac u pratnji 54-godišnjeg državljanina Nizozemske, koji je ujedno i izvanbracni suprug Turkinje, krenuo prema Porecu. Tamo su u utorak na autobusnom kolodvoru upoznali 22-godišnjaka koji im je ponudio da ce ih za tisucu eura po osobi prebaciti preko granice.

Makedonac je Kosovara i Turkinju na koncu smjestio u svoj golf IV slovenskih registracijskih oznaka te ih je odvezao do mjesta Bužin. Tamo su ilegalci izašli iz automobila i pješice krenuli prema mjestu Škudelin. Vozac ih je trebao pricekati na slovenskoj strani, no plan je omela granicna policija Republike Slovenije koja je uhvatila ilegalce, no nije uspjela uhvatiti i 22-godišnjeg Makedonca.

Zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima državljanin Kosova i državljanka Turske protjerani su iz Hrvatske godinu dana, dok protiv 54-godišnjeg državljanina Nizozemske slijedi optužni prijedlog za prekršaj pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice.

Zbog osnovane sumnje da je pocinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja preko državne granice i protiv 22-godišnjeg državljanina Makedonije slijedi kaznena prijava. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter